Επιμένουν οι Ισραηλινοί: ΗΠΑ & Ρωσία συνωμοτούν για να καλύψουν τι συνέβη με το υποβρύχιο "Losharik"

Freepen.gr - Το μυστήριο της καταστροφής του εξαιρετικά μυστικού ρωσικού υποβρυχίου "Losharik", είναι ο τίτλος της αμυντικής ιστοσελίδας DEBKA η οποία θεωρεί πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί και αποκρύβεται.

Τουλάχιστον 14 ρώσοι αξιωματικοί και ναύτες πέθαναν στην πυρκαγιά σε ένα μυστικό ρωσικό υποβρύχιο βαθέων υδάτων AS-12 τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου. Μερικοί βρεβεύτηκαν με την υψηλότερη στρατιωτική τιμή του "Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας". Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ζητηθείς να δώσει λεπτομέρειες για την καταστροφή, αρνήθηκε, λέγοντας ότι οι πληροφορίες για το σκάφος δεν θα αποδεσμευθούν επειδή διαβαθμίστηκαν ως κρατικό μυστικό για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Όσον αφορά το πλήρωμα, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αποκάλυψε μόνο ότι ήταν "μοναδικοί στρατιωτικοί ειδικοί, επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης, που εκτελούσαν σημαντική έρευνα για την υδροσφαίρια της Γης.

Ούτε ανέφερε το όνομα του σκάφους. Ωστόσο, οι στρατιωτικές και μυστικές πληροφορίες του DEBKAfile έμαθαν ότι το έργο του AS-12 ήταν τόσο μυστικό ώστε οι αξιωματούχοι ανέφεραν μόνο το ψευδώνυμό του: "Losharik", το οποίο έχει διπλό χροιά. Στη δεκαετία του '70, η ρωσική τηλεόραση έπαιξε μια σειρά κινουμένων σχεδίων που χτίστηκε γύρω από ένα άλογο αποτελούμενο από μικρές μπάλες γνωστές ως Losharik. Το υποβρύχιο ήταν επίσης φτιαγμένο από μπάλες τιτανίου.

Αλλά και το πιο μυστικό τμήμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, του οποίου τα καθήκοντα είναι γνωστά σε πολύ λίγους εσωτερικούς, αναφέρεται επίσης ως "Losharik". Το ψευδώνυμο, επομένως, επεσήμανε τις ταξινομημένες αποστολές του υποβρυχίου.

Μια προϋπόθεση είναι ότι το πλοίο είχε εμπλακεί είτε στη δοκιμή ενός νέου ρωσικού μυστικού υποβρύχιου όπλου είτε σε μια μυστική επιχείρηση εναντίον ενός άκρως απόρρητου αμερικανικού αντικειμένου κάποιου είδους. Η ακριβής του θέση, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, και η αιτία της - είτε έκρηξη είτε επίθεση - παραμένει μυστική. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην έρθουν στο φως για τα επόμενα χρόνια. Όσο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, την Τρίτη, 2 Ιουνίου, όταν η ρωσική ηγεσία συναντήθηκε επειγόντως στο Κρεμλίνο σε σχέση με το καταστροφικό συμβάν, οι ανώτεροι αξιωματούχοι κλήθηκαν επίσης στο Λευκό Οίκο για επείγουσα διαβούλευση.

Τι σχέσει έχει η Ουάσιγκτον με τη ρωσική υποβρύχια καταστροφή; Οι δύο δυνάμεις προφανώς συνωμοτούν για να καλύψουν το τι συνέβη, καταλήγει η DEBKA η οποία προλέγει ότι θα υπάρξει συνέχεια σε εκτενέστερο άρθρο προσεχώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail