Τρία ολοκαίνουρια ρωσικά ελικόπτερα Ka-32 πολλαπλών ρόλων στην Τουρκία

Freepen.gr - Η Russian Helicopters ολοκλήρωσε την παράδοση τριών ελικοπτέρων Ka-32 πολλαπλών ρόλων, στην Τουρκία, δήλωσε ο CEO της εταιρείας στις 3 Ιουλίου.

"Έχουμε ολοκληρώσει την εκτέλεση της σύμβασης για την προμήθεια τριών ελικοπτέρων Ka-32 στην Τουρκία", ανέφερε ο Andrey Boginsky, Διευθύνων Σύμβουλος της JSC Russian Helicopters, στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ ARMY-2019 στην περιοχή της Μόσχας.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα βρίσκονται σε συνομιλίες για την αγορά περισσότερων ελικοπτέρων από την επιχείρηση. Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν την συμφωνία για το Ka-32 στο αεροδρόμιο Eurasia πέρσι στο τουρκικό θέρετρο της Αττάλειας.

Τα ελικόπτερα υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται σε πυρόσβεση. Ο Boginsky χαρακτήρισε την τουρκική αγορά "μία από τις πιο ελπιδοφόρες" λέγοντας πως με βάση το μέγεθος της χώρας, η Τουρκία χρειάζεται περισσότερα ελικόπτερα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Η παράδοση των ελικοπτέρων έρχεται σε μια εποχή που οι ΗΠΑ απειλούν να εκδιώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 και να επιβάλουν κυρώσεις αν προχωρήσει στην αγορά ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail