Έρχεται και ο δεύτερος αόρατος "Σκορπιός" της Ινδίας: Τον Οκτώβριο θα "τσιμπήσει" και το INS Khanderi

Freepen.gr - Το δεύτερο υποβρύχιο stealth της Ινδίας με το όνομα "INS Khanderi" τύπου Scorpene θα τεθεί σε υπηρεσία τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο επικεφαλής του Ναυτικού Ναύαρχος Καραμπίρ Σινγκ.

"Για τα Scorpenes, είμαστε σε καλό δρόμο, το πρώτο είναι ήδη υπηρεσία και το δεύτερο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο Σινγκ στο περιθώριο του Διεθνούς σεμιναρίου FICCI με θέμα "Ναυπηγήσεις μέσω Ναυπηγικής "στο Νέο Δελχί.

Τον Ιούνιο, το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ανακάλυψε 35 ατέλειες καθώς επίσης την εκπομπή υπερβολικά υψηλού θορύβου, στο "INS Khanderi" κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών του. Αρχικά θεωρήθηκε ότι αυτό θα καθυστερούσε την έναρξη λειτουργίας του υποβρυχίου για σχεδόν ένα χρόνο.

Το πρώτο υποβρύχιο INS Kalvari τέθηκε σε λειτουργία το Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Το τρίτο, INS Karanj, μόλις ξεκίνησε δοκιμές στη θάλασσα. Αυτά τα υποβρύχια είναι μεταξύ των έξι υποβρυχίων Scorpenes της Γαλλίας που κατασκευάζονται στην Ινδία, με την ονομασία "κλάση Kalvari".

Το συμβόλαιο ύψους 3,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων (26,205 crore) για τη ναυπήγηση τους υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2005 με τίτλο "Project 75".

Τα χαρακτηριστικά Stealth των υποβρυχίων Scorpene περιλαμβάνουν προηγμένες τεχνικές ακουστικής σίγασης, χαμηλές ακτινοβολούμενες στάθμες θορύβου, υδροδυναμικά βελτιστοποιημένη μορφή και την ικανότητα να εξαπολύουν μια επίθεση στον εχθρό χρησιμοποιώντας όπλα με ακρίβεια. Μπορούν επίσης να αναλάβουν πολυάριθμους τύπους αποστολών όπως πόλεμο κατά μονάδων επιφανείας, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, συλλογή πληροφοριών, τοποθέτηση ναρκών, επιτήρηση περιοχής κ.λπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail