CNN: Ιρανικά σκάφη επιχείρησαν να "πιάσουν" βρετανικό τάνκερ στον Περσικό - Διαψεύδει το Ιράν

Freepen.gr - Πέντε οπλισμένα σκάφη της Ισλαμικής Φρουράς της Επανάστασης (IRGC) επιχείρησαν να καταλάβουν ένα βρετανικό πετρελαιοφόρο στον Περσικό Κόλπο την Τετάρτη, ανέφερε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων CNN.

Το CNN επικαλείται δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ λέγοντας ότι το BRITISH HERITAGE απέπλευσε από τον Περσικό Κόλπο και διασχίζοντας την περιοχή των Στενών της Ορμούζ προσεγγίσθηκε από τα σκάφη της IRGC.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Ιρανοί διέταξαν το δεξαμενόπλοιο να αλλάξει πορεία και να σταματήσει στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

Η φρεγάτα του Ηνωμένου Βασιλείου, HMS Montrose, που συνοδεύει το δεξαμενόπλοιο, είναι εξοπλισμένη με πυροβόλα των 30mm ειδικά σχεδιασμένα για να αναχαιτίζουν μικρά σκάφη.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πλήρωμά έκανε επίδειξω των όπλων στους Ιρανούς και τους έδωσε προφορική προειδοποίηση για να απομακρυνθούν, το οποίο και συνέβη.

Ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ που πετούσε πάνω από την περιοχή κατέγραψε το περιστατικό, ανέφερε το CNN

Το συμβάν ακολούθησε την προειδοποίηση την Τετάρτη από τον Πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει "επιπτώσεις" για την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαιοφόρου την περασμένη εβδομάδα στις ακτές του Γιβραλτάρ.

Ωστόσο η IRGC διέψευσε ότι μονάδες της προσπάθησαν να καταλάβουν το βρετανικό πετρελαιοφόρο, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο FARS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail