Τέλος ο Greekstream: Η Ρωσία επέλεξε τη Βουλγαρία για τη δεύτερη γραμμή του αγωγού TurkStream

Mikhail Klimentyev/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Η δεύτερη γραμμή του αγωγού εξαγωγής φυσικού αερίου TurkStream θα περάσει από το έδαφος της Βουλγαρίας και όχι από την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ στο περιθώριο μιας συνάντησης της Ρωσοτουρκικής διακυβερνητικής επιτροπής, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

"Το δεύτερο τμήμα του TurkStream θα περάσει από τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σερβία, στη Βουλγαρία άμεσα", ανέφερε.

Ο Νόβακ υπενθύμισε επίσης ότι η προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της πρώτης γραμμής του αγωγού TurkStream θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2020.

Η πρώτη γραμμή του TurkStream προορίζεται να προμηθεύσει την εγχώρια αγορά της Τουρκίας, ενώ η δεύτερη - τη Νότια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Gazprom θεωρεί την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ουγγαρία ως δυνητικές αγορές. Η χωρητικότητα κάθε γραμμής είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. 

Συνεπώς ο Greekstream όπως τον είχε ονοματίσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα το 2015, ως συνέχεια του τουρκικού αγωγού, παρέμεινε τελικά στα χαρτιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail