Κόλπο γκρόσο από τη Ρουμανία στον Εύξεινο Πόντο με τέσσερις κορβέτες Gowind!

Freepen.gr - Η ρουμανική κυβέρνηση έχει επιλέξει τη Naval Group για την κατασκευή τεσσάρων κορβέτων Gowind με συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό των δύο φρεγατών T-22 της χώρας και την κατασκευή κέντρου συντήρησης και εκπαίδευσης, σύμφωνα με δήλωση του γαλλικού ναυπηγείου. Το τοπικό ναυπηγείο Santierul Naval Constanta συνεργάστηκε με την Naval Group για την προσφορά.

Οι κορβέτες πολλαπλών ρόλων Gowind έρχονται με το σύστημα διαχείρισης μάχης Setis της Naval Group, το οποίο διαφημίζεται στον ιστότοπο της εταιρείας ως κατάλληλο για «βαριά οπλισμένους επιφανειακούς μαχητές». Επιπλέον, οι κορβέτες θα διαθέτουν πυραύλους MBDA και ραντάρ Thales, ανέφερε το Reuters την Τετάρτη.

Η Naval Group αναμένει την παράδοση του πρώτου πλοίου το 2022, αν και οι λεπτομέρειες εξαρτώνται από την υπογραφή της σύμβασης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η επιλογή της Naval Group ολοκλήρωσε μια διαδικασία ανταγωνισμού γεμάτη δράματα στη Ρουμανία. Η γαλλική εφημερίδα La Tribune ανέφερε ότι οη ιταλική Fincantieri, με την οποία η Naval Group εξετάζει μια στρατηγική συνεργασία, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για να ασκήσει ένσταση κατά της κατακύρωσης του διαγωνισμού στους Γάλλους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail