Ερντογάν: Θα είναι ληστεία αν οι ΗΠΑ δε μας δώσουν τα F-35. Πληρώνουμε στην ώρα μας

skeeze / pixabay
Freepen.gr - Η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσουν στην Τουρκία τα αεροσκάφη F-35 τα οποία αγόρασε θα είναι "ληστεία", υπόστηριξε ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η διοίκηση Trump εξακολουθεί να σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και να την εκδιώξει από το πρόγραμμα των F-35 εάν ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ αποκτήσει το ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400.

"Εάν έχετε έναν πελάτη και αυτός ο πελάτης κάνει πληρωμές όπως δουλεύει ένα ρολόι, πώς μπορείτε να μη δώσετε στον πελάτη τα αγαθά του; Το όνομα μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν ληστεία», δήλωσε ο Ερντογάν όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κίνα.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είχε μέχρι στιγμής καταβάλει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τα F-35 και πώς έχουν παραδοθεί τέσσερα αεροπλάνα, με τους πιλότους της Τουρκίας να πηγαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για εκπαίδευση.

"Έχουμε συνάψει συμφωνία για να αγοράσουμε 116 F-35. Δεν είμαστε μόνο μια αγορά, είμαστε επίσης οι παραγωγοί. Παράγουμε μερικά από τα μέρη του αεροπλάνου στην Τουρκία", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail