Αυτή είναι η βιομηχανική συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του F-35

Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το προηγμένο σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία είχε ως αποτέλεσμα οι Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 με τον ισχυρισμό ότι το S-400 θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του F-35.

Παρουσίαση Freepen.gr 

Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις τόσο από τους συμμάχους των ΗΠΑ όσο και από το ΝΑΤΟ ότι η αγορά του S-400 θα ήταν ασυμβίβαστη με τη λετουργία των F-35, ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan αρνήθηκε να υποκύψει στα κελεύσματα. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για το ίδιο το έργο των F-35 και τις τουρκικές εταιρείες που το υποστηρίζουν. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Charles Summers Jr. δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Πεντάγωνο "έχει ξεκινήσει τα απαραίτητα βήματα για να εξασφαλίσει τη συνετή σχεδίαση του προγράμματος και την σταθερότητα της αλυσίδας εφοδιασμού των F-35".

Ενώ το πρόγραμμα F-35 στο σύνολό του αναμένεται να συνεχιστεί αν αποκλειστούν οι τουρκικές εταιρείες, η τουρκική οικονομία θα μπορούσε να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον Lockheed Martin, η συμμετοχή στο σχέδιο του F-35 θα μπορούσε να ανέλθει σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε τουρκικές εταιρείες. Το ακόλουθο infographic παρέχει μια επισκόπηση των εμπλεκόμενων Τουρκικών εταιρειών και τον τρέχοντα ρόλο τους στην ανάπτυξη του αεροσκάφους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail