Ανάρπαστα στην αγορά τα F-35 της Τουρκίας: Στην ουρά και η Ολλανδία

Freepen.gr - Μετά το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον της Πολωνίας, του Ισραήλ και όπως φημολογείται μιας χώρας του Κόλπου, ήρθε η σειρά της Ολλανδίας να δείξει ενδιαφέρον για την αγορά ακόμη 8 ή 9 αεροσκαφών F-35 στην ήδη υπάρχουσα παραγγελία των 37 αεροσκαφών, μετά την αποπομπή της Τουρκίας, ανέφερε το Σάββατο το Kokpit.aero.

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να επιταχύνει και να καλύψει τα κενά στην αλυσίδα εφοδιασμού tvn F-35 αν οι ΗΠΑ εκδιώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα.

"Η Ολλανδία είναι απολύτως πρόθυμη, βέβαια, οπουδήποτε μπορούμε, να βοηθήσουμε αν υπάρχει ένα κενό στο ίδιο το πρόγραμμα", δήλωσε ο Rutte στις 18 Ιουλίου στο Ατλαντικό Συμβούλιο της Ουάσινγκτον.

Υπάρχει ένας αγώνας από πολλές χώρες για να γεμίσει το κενό που θα δημιουργηθεί από την απουσία της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, σύμφωνα με τον Metin Gürcan, πρώην Τούρκο στρατιωτικό σύμβουλο και αναλυτή, ο οποίος ανέφερε ότι οι χώρες αρχίζουν να σχηματίζουν ουρά για την πρώτη παρτίδα 30 μαχητικών που προορίζονταν αρχικά για την Τουρκία.

"Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ είναι πολύ ενεργό σε αυτό το θέμα, έχοντας ήδη ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες τα δύο αεροσκάφη που μας έχουν παραδοθεί", δήλωσε ο Gürcan στο Twitter.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail