Τουρκία και ΗΠΑ συζήτησαν την έξοδο της πρώτης από το πρόγραμμα του F-35


Freepen.gr - Ανώτεροι αξιωματούχοι της Τουρκίας και των ΗΠΑ στις 18 Ιουλίου συζήτησαν την έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους F-35, σύμφωνα με επίσημη δήλωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου Προέδρου, İbrahim Kalın πραγματοποίησε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John Bolton, αναφέρει η δήλωση του προεδρικού γραφείου της Τουρκίας.

Ο κ. Kalın εξέφρασε την «ενόχληση» της Τουρκίας σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ, η οποία δήλωσε ότι δεν είναι συμβατή με τις προηγούμενες δηλώσεις των δύο ηγετών των χωρών.

Στις 17 Ιουλίου, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποπέμπει την Τουρκία από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35, υλοποιώντας τις σχετικές απειλές του προηγούμενου διαστήματος κατά το οποίο καλούσε την Αγκυρα να ακυρώσει την αγορά των S-400.

Η δήλωση υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν θα έχουν υγιή πρόοδο με τις μονομερείς επιβολές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail