Μια άλλη παράμετρος στο σύνθετο πρόβλημα: «Το κόστος των F-35 θα εκτοξευθεί αν αποβληθεί η Τουρκία»

Freepen.gr - Η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νομικές ενέργειες και θα αυξήσει σημαντικά την τιμή του έργου, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιασάρ Γιακίς.

"Η Τουρκία είναι μέλος μιας κοινοπραξίας που κατασκευάζει τα αεροσκάφη τύπου F-35. Η ακύρωση των συμβάσεων θα περιλαμβάνει νομικές ενέργειες, θα προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις στο κόστος κάθε αεροσκάφους και καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου", ανέφερε στο Sputnik ο Γιακίς.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα F-35. Ο Γιακίς δήλωσε ότι μερικά από τα 844 τμήματα του αεροσκάφους που κατασκευάζουν οι τουρκικές βιομηχανίες είναι 100% τουρκικής προέλευσης και όχι από άλλες χώρες.

"Υποθέτω ότι τόσο οι αρχές των ΗΠΑ όσο και η Lockheed, η μητρική εταιρεία για την κατασκευή των F-35 στις ΗΠΑ, θα λάβουν υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες", πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ενδεχομένως να είναι και αυτή μια από τις παραμέτρους που προβληματίζουν τον επιχειρηματία πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail