Διχασμός στις ΗΠΑ για Τουρκία: ο Τραμπ ζορίζεται, ο ΥΠΑΜ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει F-35!

President Donald Trump speaks during a Cabinet meeting in the Cabinet Room of the White House, Tuesday, July 16, 2019, in Washington. (ΑΡ Photo)
Freepen.gr - Ο εκλεκτός του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να γίνει ο επόμενος υπουργός άμυνας, Mark Esper δήλωσε εκ νέου ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει το προηγμένο αεροσκάφος  stealth F-35 και το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας, το οποίο η Μόσχα ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα να παραδίδει, μεταδίδει το reuters.com.

"Η πολιτική που έχω κοινοποιήσει στον ομόλογό μου, εάν επιβεβαιωθεί, υπουργό Άμυνας της Τουρκίας είναι ότι μπορείτε είτε να έχετε το S-400 είτε μπορείτε να έχετε το F-35, δεν μπορείτε να έχετε και τα δύο", δήλωσε ο  Esper, καταθέτοντας στην ακρόασή του επιβεβαίωσης την Τρίτη στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

"Η απόκτηση του S-400 υπονομεύει θεμελιωδώς τις δυνατότητες του F-35 και την ικανότητά μας να διατηρήσουμε αυτή την υπερβολική δέσμευση στον ουρανό προς τα εμπρός».

Ωστόσο όπως αναφέρει η dailysabah.com, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε την Τρίτη ότι η τρέχουσα κατάσταση με την Τουρκία σχετικά με τα αεροσκάφη F-35 δεν ήταν δίκαιη, καθώς η χώρα ήθελε να αγοράσει πυραύλους Patriot πριν αλλά η Ουάσιγκτον είχε αρνηθεί την εποχή εκείνη.

Τα σχόλια του Τραμπ στους δημοσιογράφους, που έγιναν κατά τη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Λευκό Οίκο, ακολουθούν την αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

"Η κατάσταση με την Τουρκία είναι πολύ σύνθετη και σκληρή. Είμαστε σε επαφή με Τούρκους αξιωματούχους", δήλωσε ο Τραμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail