Να δείτε που τελικά οι Τούρκοι θα πάρουν και τα F-35, και τους S-400, και Patriot, και B-52… Τι, όχι;

Η -τυπική- απαγόρευση μεταφοράς των ήδη κατασκευασθέντων τουρκικών F-35A σε τουρκικό έδαφος, αλλά και η εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα του JSF, είναι ουσιαστικά μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Οι Τούρκοι έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν προκειμένου να βρεθούν εκτός προγράμματος F-35, και το έκαναν με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει εγχειρίδιο του “πως να τσαντίσεις τις ΗΠΑ”, αλλά η Τουρκία και ο -πολλά βαρύς και όχι- πρόεδράς της θα μπορούσε να είναι ο συγγραφέας του.

Αναδημοσίευση από: ptisidiastima.com

Τώρα, τι ήταν αυτό που οδήγησε την ΠΤΗΣΗ το 2017, πριν 26 μήνες να γράψει πως S-400 και F-35 απλά δεν μπορούν να συνυπάρξουν; η κρυστάλλινη σφαίρα του Μέρλιν που έχει στο γραφείο του ο ΦΓΚ; η συσκευή επικοινωνίας που έχουμε με το Άλφα του Κενταύρου; η γενική απόφαση του Συμβουλίου των Ελ; Ο χρησμός κάποιου σοφού γέροντα; Τίποτα από όλα αυτά. Η ψυχρή λογική. Παρακάτω το άρθρο του 2017, όταν ακόμη όλα “πλάκωνε η σκλαβιά και τα έσκιαζε η φοβέρα”.

Κάθε αντιαεροπορική μονάδα δεν λειτουργεί κάθε 40 χρόνια, όταν κι αν πολεμήσει. Η δράση στις μονάδες Patriot της ΠΑ και I-HAWK του ΕΣ είναι συνεχής, ασκήσεις, απλές, στο υπολογιστή, εναντίον πραγματικών στόχων, με αντίμετρα, χωρίς αντίμετρα, με αντίαντιμετρα κοκ. Οι άνθρωποι εκεί δεν είναι βιτρίνα, έχουν την δική τους δουλειά σε αυτό που ονομάζουμε Εθνική Άμυνα, είναι η Εθνική Α/Α Αεράμυνα. Έτσι θα είναι τα πράγματα και με τους προηγμένους Α/Α πυραύλους S-400 των γειτόνων μας.

Αν λοιπόν, οι τουρκικοί S-400 συνυπάρξουν με προηγμένα μαχητικά F-35, τότε οι χειριστές των πρώτων, αργά ή γρήγορα θα βρουν τρόπο αντιμετώπισης των αεροσκαφών. Τα F-35 έχουν πολύ μικρό ίχνος, όχι μηδενικό. Με τις κατάλληλες μεθόδους, και ίσως με τις κατάλληλες συχνότητες, και σε συνδυασμό με άλλα μέσα εντοπισμού, οι S-400 θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη “λύση” στο πρόβλημα των F-35. Δηλαδή, η Δύση έχει ξοδέψει συλλογικά 1,5 τρις δολάρια, για το F-35, και θα επιτρέψει στην Τουρκία να αποκτήσει τρόπο αντιμετώπισής του, και κατά συνέπεια και στην Ρωσία;

Αυτό γράψαμε το 2017, μήνας Απρίλιος. Το τι ακούσαμε τότε, δεν περιγράφεται. Το τι μας έχουν “σούρει” έκτοτε, δεν γράφεται. Όχι όλοι, ακόμη και σήμερα, έχουν αποδεχτεί ως σωστή την τότε ανάλυσή μας, προτιμώντας να δέχονται απόψεις από άλλα μέσα που ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγαν “οι Τούρκοι θα πάρουν και τα δυο”. Ενάντια σε κάθε λογική.

Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο CAATSA, ακόμη κι αν Ισραηλινοί και Τούρκοι ήταν ακόμη Σύμμαχοι, πολύ δύσκολα οι ΗΠΑ θα αποδέχονταν να “ξεφτιλίσουν” το στρατιωτικό πλεονέκτημα της Δύσης, το F-35, για τα μάτια της Τουρκίας. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος αυτό;

Άντε και είναι δύσκολο. Το ότι εδώ και για πάνω από ένα χρόνο, οι ΗΠΑ λένε σε κάθε τόνο πως δεν θα δώσουν τα F-35 στην Τουρκία αν πάρει τα S-400, δεν το ακούει κανείς; είναι πια τόοοοοοοοσο ψεύτες οι ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, οι εκπρόσωποι τύπου, οι γερουσιαστές και οι βουλευτές; είναι τόσο ηλίθιοι; Δηλαδή, θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, έτσι απλά, επειδή το έχουν γράψει μερικά ξεκάθαρα φιλορωσικά μέσα στην Ελλάδα;

Ακόμη και οι Τούρκοι το έχουν πάρει απόφαση, αλλά στην Ελλάδα συνεχίζουμε “το βιολί μας”. Διαβάζουμε απόψεις, που ακόμη και με την έγγραφη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, πολλοί πιστεύουν πως τελικά τα F-35A θα φτάσουν κανονικά στην Τουρκία. Γιατί; γιατί έτσι! Δεν είναι το πρώτο πράγμα, η λογική, που έχει ηττηθεί στην Ελλάδα. Είναι όμως και η λογική που έχει ηττηθεί.

Αντιλαμβανόμαστε πως κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με την ρωσική στάση. Όχι απλά δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα, αλλά το Ξανθό Γένος πουλά προηγμένους αντιαεροπορικούς πυραύλους που σε μελλοντική σύγκρουση θα αφαιρέσει την ζωή Ελλήνων πιλότων κατά πάσα πιθανότητα. Αντί λοιπόν να αποδεχτούμε πως η Ρωσία απλά ενδιαφέρεται για την Ρωσία κι όχι για την Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση, προσπαθούμε να πείσουμε πως τα … ίδια κάνουν και οι ΗΠΑ. Που στην τελική, και οι ΗΠΑ απλά προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

Ευτυχώς η Ελλάδα του 2019 δεν είναι αυτή που ήταν πριν 10 χρόνια, όταν οτιδήποτε κυκλοφορούσε το Διαδίκτυο ήταν και αλήθεια. Η έννοια των fake news πλέον έχει εμπεδωθεί από τον μέσο χρήστη, και μερικά πράγματα κάνουν αμέσως αρνητική εντύπωση. Όπως μας έχει κάνει εντύπωση ότι κάποιοι προσπαθούσαν να πείσουν πως ενώ τα αγγλικά της συντακτικής μας ομάδας δεν είναι καλά (που τρία άτομα έχουν σπουδάσει σε αγγλικά πανεπιστήμια), και άλλα είπε ο Λευκός Οίκος, και “μετά από τα πρώτα 100 αεροσκάφη F-35, η Τουρκία δεν θα πάρει κανένα άλλο…”.

Μάλιστα. Το Ισραήλ θα πάρει 75 αεροσκάφη, η Νότιος Κορέα 60, η Ιαπωνία μόλις τώρα αποφάσισε να πάει από τα 42 στα 147, η Μεγάλη Βρετανία δεν θα καταφέρει ίσως να πάρει και τα 138 δικά της, αλλά η Τουρκία, που σε λίγο η τουρκική λίρα θα αξίζει περισσότερο σαν ταπετσαρία, θα μπορούσε να πάρει 116. Αυτό μας ξεπερνά, το ότι η τουρκική προπαγάνδα έχει μεγαλύτερη διείσδυση στα ελληνικά μέσα από ότι στους ίδιους τους Τούρκους πολίτες.

Πολλοί ακόμη θεωρούν πως η Τουρκία θα πάρει ΚΑΙ τα F-35A, ΚΑΙ τα S-400, και τους Patriot, γιατί όχι και Β-52 ή μερικές θερμοπυρηνικές βόμβες Β61, όσες χρειάζονται για να χτυπηθούν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα και το Ηράκλειο. Μα μας μισούνε αφού!

Στην χώρα του “και ποιος μου λέει εμένα ότι”, η Ελλάδα είναι πάντα η καλή, η σωστή, η τίμια, και όλοι μας επιβουλεύονται, και θέλουν να μας κάνουν κακό, οι συνομωσίες δίνουν και παίρνουν. Δεν λέμε να γίνουμε φιλοαμερικανοί ή αντιρώσοι, φιλορώσοι ή αντιευρωπαίοι, απλά, χωρίς παρωπίδες, να βλέπουμε το συμφέρον της Πατρίδας μας. Οι Συμμαχίες υπάρχουν για να βολεύουν εμάς, κι έτσι το βλέπουν και οι Σύμμαχοι. Οτιδήποτε άλλο, είναι από βλακώδες ως εθνικά επιζήμιο (ή και τα δυο).
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.