Πληροφορίες για επερχόμενο δυνατό χτύπημα από τις ΗΠΑ στον τουρκικό στόλο F-16: Τι σχεδιάζεται

Freepen.gr - Ο γνωστός Ιρανός αμυντικός αναλυτής και δημοσιογράφος, Babak Taghvaee επικαλείται πηγή του στο Πεντάγωνο σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα δώσουν εντολή στη Lockheed Martin και άλλες εταιρείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν με ανταλλακτικά τον τουρκικό στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-16. 

Η Τουρκία διαθέτει 239 F-16C/D Block 30/40/50/50+s εκ των οποίων μόνο τα μισά είναι επί του παρόντος επιχειρησιακά διαθέσιμα.

Με ένα μεγάλο μέρος του στόλου των F-16C/Ds καθηλωμένο εξαιτίας της έλλειψης πιλότων μετά το κύμα διωγμού που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, ο Taghvaee υποστηρίζει ότι ο τουρκικός στόλος των F-16 μπορεί να επιβιώσει μόνο με καννιβαλισμό των καθηλωμένων αεροπλάνων για περίπου 20 χρόνια. Σίγουρα όμως ο αριθμός του θα μιεωθεί.

Όπως αναφέρει ο Taghvaee, ήδη η Turkish Aerospace Industries, η ASELSAN και άλλες εταιρείες αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό προβλήματα με την αδυναμία παραλαβής ανταλλακτικών για τον εκμοντερνισμό των F-16 εξαιτίας της πίεσης των ΗΠΑ σε ξένους προμηθευτές. Μεγάλη καθυστέρηση ή ακόμη και ακύρωση του εκμοντερνισμού του στόλου των F-16 της Τουρκία, θα είναι η κατάληξη, συμπληρώνει ο Ιρανός αναλυτής.

Μεταφέρουμε αυτές τις πληροφορίες από τον αξιόπιστο Babak Taghvaee αλλά πάντα απομένει η επιβεβαίωση μέσω των γεγονότων στο χρόνο που θα ακολουθήσει.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail