Οπλισμένα τουρκικά drones πετούν ανενόχλητα στην κυπριακή ΑΟΖ πάνω από τα ερευνητικά πλοία

Freepen.gr - Τα τουρκικής κατασκευής στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar Tactical Block 2 (TB2) της Τουρκίας παρέχουν εναέρια προστασία κατά τη διάρκεια των εργασιών του σεισμικού ερευνητικού σκάφους Barbaros Hayreddin Paşa και της γεώτρησης του πλοίου Fatih στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα τουρκικά πολεμικά σκάφη προσφέρουν προστασίας στα πλοία από θαλάσσης κι ενώ το δεύτερο γεωτρύπανο, το Yavuz έφτασε στον κόλπο της Καρπασίας και πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες την επόμενη εβδομάδα.

Παρόντα επίσης και τα τουρκικά F-16 με συχνές πτήσεις πάνω από τα ερευνητικά σκάφη της γείτονος.

Το Bayraktar TB2, το οποίο αναπτύσσεται και παράγεται σε εθνικό τουρκικό επίπεδο μπορεί να μεταφέρει περίπου 1,5 τόνους χρήσιμου φορτίου, δηλαδή κάμερες και πυρομαχικά.  Δύναται να πετά σε ένα υψόμετρο ρεκόρ 27.030 ποδιών για πάνω από 24 ώρες στον αέρα και μπορεί να λειτουργήσει μέρα και νύχτα με χρήσιμα φορτία.

Τέλος έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει χωρίς καθυστέρηση τις εικόνες που συλλέγει στα κέντρα επιχειρήσεων και να επιτίθεται σε στόχους με τα οπλικά συστήματα της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail