Η DEBKA μιλά για σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε υποβρύχια ΗΠΑ-Ρωσίας στα ανοικτά της Αλάσκα

Freepen.gr - Μια ιδιαίτερη είδηση μεταδίδει η ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα DEBKAfile η οποία επικαλούμε τις πρώτες αναφορές που φτάνουν στις στρατιωτικές πηγές της κάνει λόγω για επεισόδιο στα ανοικτά της Αλάσκα όταν ένα υποβρύχιο των ΗΠΑ αναχαίτισε ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στα αμερικανικά ύδατα.

Το δημοσίευμα, το οποίο έχει διχάσει ως προς το αν αληθεύει το συμβάν, αναφέρει πως η ρωσική συνοδεία του πυρηνικού υποβρυχίου ανταποκρίθηκε με μια τορπίλη Balkan 2000 και χτύπησε το αμερικανικό σκάφος! Εν συνεχεία η DEBKA αναφέρει ότι έλαβαν χώρα επείγουσες διαβουλεύσεις τόσο στο Λευκό Οίκο όσο και στο Κρεμλίνο την Τρίτη το βράδυ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence ακύρωσε την εμφάνισή του στο Νιου Χάμσαϊρ αφού ανακλήθηκε στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ακύρωσε μια υποχρέωση που είχε και πήγε στο Κρεμλίνο να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τους αρχηγούς των στρατιωτικών, αφού παράλληλα έμαθε ότι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ερευνητικό υποβρύχιο σε ρωσικά ύδατα.

Ακολουθεί το επίμαχο δημοσίευμα της DEBKA
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail