Η Τουρκία χρησιμοποίησε ήδη τον εγχώριο βαλλιστικό πυραύλο BORA κατά των Κούρδων

Freepen.gr - Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πυραύλο κινέζικου σχεδιασμού που έπληξε το στόχο των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε την Κυριακή το National Interest (NI).

«Ο εγχώριος βαλλιστικός πύραυλος της Τουρκίας BORA έπληξε με επιτυχία τον στόχο του, αφού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πραγματική μάχη στο πεδίο της επιχείρησης  Claw στο βόρειο Ιράκ» σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Yeni Şafak, η οποία έδειξε επίσης βίντεο από την πυροδότηση.



Ο στόχος ήταν σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή Khakurk όπου οι Τούρκοι επιτέθηκαν κατά των ανδρών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Ο Bora βασίζεται στους μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους Β-611 της Κίνας, όπου λέγεται πως οι μηχανικοί κατάφεραν να βελτιώσουν την αρχική κινεζική σχεδίαση. Τον περασμένο μήνα ένας ειδικός της τουρκικής άμυνας εξήγησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι ο τουρκικός πυραύλος είχε μεγαλύτερη ακρίβεια και πως η Άγκυρα σχεδίαζε να τον διαθέσει για εξαγωγικές πωλήσεις.

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το πώς η Τουρκία βλέπει τα βαλλιστικά βλήματα ως must-have όπλο σε μια περιοχή γεμάτη με πυραύλους και καθεστώτα που δεν είναι φιλικά προς την Άγκυρα», σημειώνει το ΝΙ αναφέροντας τα τεράστια οπλοστάσια της Συρίας, του Ιράν και της Αρμενίας.

"Για να προσθέσουμε λάδι στη φωτιά σε μια ήδη ευμετάβλητη περιοχή, τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός του εύρους του βλήματος" συμπληρώνει το ΝΙ καταλήγοντας πως "αυτό δημιουργεί την προοπτική μιας κούρσας εξοπλισμών στο Αιγαίο αν η Ελλάδα αισθάνεται υποχρεωμένη να αποκτήσει νέα όπλα εναντίον της παραδοσιακής αντίπαλης Τουρκίας".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail