Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή ενός Boeing 737 στον Ειρηνικό Ωκεανό

Handout via REUTERS / U.S. Navy / Lt. Zach Niezgodski
Freepen.gr - Το τρεμάμενο βιντεοσκοπημένο υλικό γυρίστηκε από έναν μηχανικό συντήρησης αεροσκαφών στο iPhone του σε αεροπλάνο που συνεντρίβη στον Ειρηνικό ωκεανό στις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Ένας επιβάτης σκοτώθηκε κατά το συμβάν.

Ωστόσο, 12 μέλη του πληρώματος και 34 επιβάτες επέζησαν του συμβάντος του Boeing 737 της Air Niugini, αν και έξι τραυματίστηκαν σοβαρά. Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Παπουασίας-Νέας Γουινέας (PNC AIC) δημοσίευσε την τελική έκθεσή της σχετικά με τη συντριβή την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας τις αποτυχίες που οδήγησαν το αεροπλάνο να πέσει περίπου 1.500 πόδια μακριά από τον διάδρομο στην τελική προσγείωση.

Το PNC AIC απελευθέρωσε το βίντεο από τη συντριβή μαζί με ένα animation των τελικών λεπτών της επίμαχης πτήσης. Στιγμές πριν από την πρόσκρουση, ο δεύτερος πιλότος συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης φωνάζοντας: "Είμαστε πολύ χαμηλά!".



Ο μηχανικός που τράβηξε το τρομακτικό υλικό της τελικής κατάβασης της πτήσης ήταν καθισμένος στο κάθισμα πηδαλιούχησης στο πιλοτήριο και οι ερευνητές είπαν ότι το βίντεο ήταν ανεκτίμητης αξίας για να τους βοηθήσει να καθορίσουν τους παράγοντες που οδήγησαν στη συντριβή, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων που αγνόησαν κατάφωρα μια σειρά προειδοποιήσεων από τα όργανα τους ότι το αεροπλάνο είχε πέσει πολύ χαμηλά.

Εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης μετά το συμβάν:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail