Το Bloomberg προβλέπει βελούδινες κυρώσεις για τους S-400

Freepen.gr - Οι αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία τις οποίες όσοι έχουν δοσοληψίες με τουρκικές λίρες φοβόντουσαν, πιθανότατα θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, αλλά η προσδοκία ότι ο οικονομικός τους αντίκτυπος θα είναι ελάχιστος μπορεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους, σημειώνει ο Paul Wallace σε άρθρο του στο πρακτορείο Bloomberg.com.

«Μεσοπρόθεσμα, δεν θα επηρέαζαν την αντίληψη του κινδύνου στην Τουρκία όσο και την έλλειψη αξιοπιστίας στην πολιτική επιτοκίων», δήλωσε ο Hasnain Malik, επικεφαλής της στρατηγικής  στην Tellimer, επενδυτική τράπεζα επικεντρωμένη στις αναδυόμενες αγορές. "Μακροπρόθεσμα, η Τουρκία παραμένει βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ, ιδιαίτερα όταν οι Η.Π.Α. βρίσκονται ενάντια στο Ιράν και τη Ρωσία".

Με άλλα λόγια το αμερικανικό πρακτορείο μας λέει ότι οι κυρώσεις θα είναι ανεπαίσθητες. Επί του παρόντος στις ΗΠΑ υπάρχουν δύο μπλοκς, το ένα η διοίκηση Τραμπ η οποία δεν καίγεται να τιμωρήσει την Τουρκία και το άλλο ο άξονας Κογκρέσου-Πενταγώνου και υπουργείου εξωτερικών.

Να δούμε τι θα υπερισχύσει και το βασικότερο αν στο τέλος η Τουρκία θα είναι κερδισμένη κι εμείς που λέμε "ναι σε όλα" ξανά με τους ηττημένους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail