Το αν φοράς ή όχι γραβάτα δε σε κάνει επαναστάτη ή καλό πολιτικό

Όσο είναι αστείο να θεωρείς κάποιον επαναστάτη ή φιλολαϊκό επειδή δε φοράει γραβάτα άλλο τόσο είναι φαιδρό να θεωρείς κάποιον καλό πολιτικό επειδή φοράει. Και τα δύο δείχνουν περιορισμένη ικανότητα αντίληψης και απαιτήσεων.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το ράσο δεν κάνει τον παπά, λέει ο λαός μας αλλά ο Έλληνας δείχνει να επικεντρώνεται στους τύπους αγνοώντας την ουσία για αυτό χειραγωγείται και τόσο εύκολα αλλά δεν ξεκίνησε τώρα αυτό.

Οι συγχωριανοί του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου τον κορόιδευαν γιατί φορούσε φουστανέλα σε εφηβική ηλικία. Τα ρούχα που φορούσαν αυτοί που ελευθέρωσαν το έθνος τους έκαναν να νοιώθουν ντροπή. Κορόιδευαν ένα εξαιρετικό ταλαντούχο παιδί γιατί δεν τους άρεσαν τα ρούχα του άσχετα αν τα συγκεκριμένα ρούχα τα φορούσαν οι αγωνιστές του 1821.

Α ρε ράγια συνεχίζεις να κοιτάς τα γυαλιστερά καθρεφτάκια ενώ σου κλέβουν τη χώρα. Θλιβερή ανάμνηση των προγόνων σου κατάντησες. Και κάτι τελευταίο το θέμα δεν είναι τα προσωπικά θρησκευτικά πιστεύω του ηγέτη, ααλλά ο σεβασμός στην ιστορία της χώρας, στο ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία ο οποίος περιλαμβάνεται στην παράδοση της και η υπεράσπιση των συμφερόντων της. Να κοιτάμη την ουσία, να μην είμαστε ραγιάδες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail