Όργη και θρήνος των Κούρδων της Τουρκίας: Δύο μικρά αδερφάκια σκοτώθηκαν σε έκρηξη νάρκης

Freepen.gr - Δύο μικρά παιδάκια, ο 8χρονος Αγιάζ Γκιουλόγλου και η 4χρονη αδερφή του, Νουλπεντά σκοτώθηκαν πριν λίγες ημέρες λόγω έκρηξης νάρκης στην ανατολική επαρχία του Τουντσελί στο χωριό Μπιλτζέκ στην περιοχή Οβάτσικ, όπως αναφέρει το turkishminute.com προκαλώντας ένα κύμα θυμού και θλίψης στους κατοίκους της πόλης.

Οι γονείς των παιδιών και άλλα μέλη της οικογένειας κατέρρευσαν στο άκουσμα της τραγικής είδησης ενώ οι κάτοικοι του Οβάτσικ συνέταξαν κοινό κείμενο στο οποίο δηλώνουν ότι δε θέλουν να μένουν τόσο κοντά στο θάνατο.

Ο θάνατος των πολιτών σε εκρήξεις είναι συχνός στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ του τρομοκρατικού Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Ο δικηγορικός σύλλογος του Τουντσέλι σε ανακοίνωσή του ζητούν από τις κρατικές αρχές να εκκαθαρίσουν την περιοχή από τις νάρκες και τις εκρηκτικές ύλες.

Εν τω μεταξύ, ο πνευματικός ηγέτης των Αλεβιτών, Zeynel Batar, ο οποίος μίλησε στην τελετή κηδείας των παιδιών στο Munzur Baba Cemevi δηλώνοντας: "Ο Θεός να καταδικάσει χιλιάδες φορές όποιον προκάλεσε αυτό το περιστατικό. Ο Θεός βλασφημεί όσους δολοφονούν αθώους ανθρώπους".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail