Μεσαία τάξη: Όλοι μαζί τη σφάξανε

FreeCreativeStuff / pixabay
Διαβάζουμε σε αρκετά άρθρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε τη μεσαία τάξη. Δηλαδή για να το κατανοήσω, η μεσαία τάξη στεκόταν όρθια μέχρι το 2015; Αν ναι, τότε γιατί δεν επανεξέλεξε τον κ. Σαμαρά και κράτησε διψήφιο τον κ. Βενιζέλο; 

Του Στρατή Μαζίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε διέλυσε μόνος του τη μεσαία τάξη. Αυτό είναι το σωστό. Από όταν φάνηκε ότι το μαγαζί δε βγαίνει, οι πρώτες μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν δύο επιλογές, είτε εξορθολογίζουν τη λειτουργία του κόβοντας τις σπατάλες του κράτους και περιορίζοντας το δημόσιο, είτε φόρτωναν τα βάρη σιγά σιγά στη μεσαία τάξη.

Αν θυμάμαι καλά, οι φόροι στα καύσιμα έφτασαν στην κορυφή του Ολύμπου επί των προηγουμένων κυβερνήσεων. Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ευτυχώς δε θα τον έχουμε στην επόμενη βουλή, ήταν εκείνος που επινόησε τους πλέον διεστραμμένους φόρους: το τέλος επιτηδεύματος, ένα χαράτσι σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μόνο και μόνο γιατί τολμούν να δουλεύουν και το γνωστό μας χαράτσι - νυν ΕΝΦΙΑ ως "έκτακτο επασφάλιστρο κινδύνου" το Σεπτέμβριο του 2011.

Πόσοι έχουν κάνει σούμα του χαρατσιού που πλήρωσαν όλα αυτά τα χρόνια και του τέλους επιτηδεύματος; Όσοι πάντως την έκαναν, σίγουρα μετά θα άρχισαν να μιλούν γαλλικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαχαίρι όντας στη σάρκα και το έφτασε μέχρι το κόκαλο, φροντίζοντας να το κρατήσει εκεί διότι με τους συνεχείς διορισμούς στο δημόσιο, το μοίρασμα μερισμάτων σε κόσμο που δεν το δικαιούται πραγματικά και τις αυξήσεις στο μισθολογικό κόστος του δημοσίου, θα μπορούσε να είχε προσφέρει πολλές ανάσες. Πόσες; Τόσες όσες ένας ΕΝΦΙΑ, ώστε σήμερα να ήταν μέσα στο παιχνίδι.

Άλλωστε μόλις προχθές στον Αlpha ο κ. Μητσοτάκης ξέκοψε κάθε σενάριο εξορθολογισμού της συριζαϊκής παράνοιας του 100% προκαταβολή φόρου της επόμενης χρονιάς. Δε μίλησε καν για μια σταδιακή εξομάλυνση. Ο κ. Μητσοτάκης να θυμίσουμε ότι ως υπουργός αντί να απολύσει επίορκους ή περιττούς δημοσίους υπαλλήλους, διέλυσε τη δημοτική αστυνομία που διασφάλιζε έσοδα στους δήμους.

Τη μεσαία τάξη λοιπόν όλοι μαζί τη σφάξανε. Συνέβη να ξεψυχήσει βέβαια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όντως αν ήθελε μπορούσε να τη σώσει, αλλά πώς να το κάνει αυτό όταν ιδεολογικά την αποστρέφεται; Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι προηγούμενοι δεν επέφεραν θανατηφόρα πλήγματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail