Όλοι μαζί στην Ανατολική Μεσόγειο κι ο Τούρκος στην απέξω! Ψήνεται κι η Γαλλία


President Al-Sisi with the heads of delegations participating in the second ministerial meeting of the EMGF on Thursday (Photo courtesy of presidential spokesperson)
Freepen.gr - Η Γαλλία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξης στο Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF), ανέφερε στην εφημερίδα Egypt Oil and Gas, ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αίγυπτο, Στέφαν Ρομάτετ, όπως είπε αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης για το φόρουμ στο Κάιρο.

Ο Ρομάτετ αποκάλυψε ότι διεξάγονται συνεχείς συζητήσεις καθώς η Γαλλία αναμένει να εισαγάγει φυσικό αέριο από την Αίγυπτο και τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με την El Ahram.

Το EMGF ξεκίνησε τον Ιανουάριο στο Κάιρο και περιλαμβάνει την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Ιορδανία και την παλαιστινιακή αρχή. Επισημοποιεί τις αυξανόμενες ενεργειακές σχέσεις στην περιοχή, όπου οι πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου έχουν οδηγήσει σε αυξανόμενες εντάσεις, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης ενεργειακών υποδομών.

Η Τουρκία, η οποία με την επιθετική και προκλητική της πολιτική έχει καταφέρει να αποκλειστεί από την ομάδα των επτά χωρών κι αντιμετωπίζει το νέο φόρουμ ως πράξη αντιπαράθεσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail