Γιατί δεν κινδυνεύσαμε ποτέ να γίνουμε Σοβιετική Ενωση ή ναζιστική Γερμανία

GamOl / pixabay
Βασικά ούτε Σοβιετική Ενωση κινδυνεύσαμε ποτέ να γίνουμε ούτε ναζιστική Γερμανία. Ο Ελληνας ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητος, πράγμα που εμποδίζει την επικράτηση θεωριών οι οποίες απαιτούν εκτός των άλλων πειθαρχία και υπακοή σε έναν ηγέτη.

Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο γιατί ο κάθε Έλληνας είναι ένας ηγέτης που ξέρει τα πράγματα καλύτερα από κάθε άλλον! Τα αρνητικά στοιχεία μας είναι και η ασπίδα μας! Ακόμα και όταν σε όλη την Ευρώπη κυριαρχούσαν τα φασιστικά κόμματα, στην Ελλάδα δε ρίζωσαν ποτέ.

Ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας, έβαλε υποψηφιότητα και δεν τον ψήφισε ο λαός. Ο Μερκούρης δε, ήταν αρχηγός του ναζιστικού κόμματος, είχε μηδαμινή επιρροή και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν του έδωσαν κανένα πολιτικό αξίωμα.

Συνεπώς οπότε, ό,τι και να γίνει, οι μπούρδες του κουμμουνιστικού ή ακροδεξιού κινδύνου αφορούν μόνο μη σκεπτόμενους.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail