Όταν ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται ότι γελά με το θάνατο δύο ανθρώπων

Ο Παναγιώτη Λάσκαρης και ο Αθανάσιος Ζάγκας βρήκαν τραγικό θάνατο στις 26 Ιανουαρίου του 2015 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της άσκησης TLP, όταν συνετρίβη το F-16 block 50. Μαζί τους, έχασαν τη ζωή τους ακόμη εννέα Γάλλοι πιλότοι και προσωπικό εδάφους ενώ τραυματίστηκαν επιπλέον 19 άνθρωποι που ήταν παρόντες στο σημείο της συντριβής.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ανασύρει από τη μνήμη του αυτό το περιστατικό για να διηγηθεί την πτυχή της αναζήτησης του  ειδικού τηλεφώνου στο Μέγαρο Μαξίμου και να καταλήξει γελώντας πως η κυβέρνησή του έκανε... ωραίο ποδαρικό.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δείχνει ότι 4 1/2 χρόνια μετά που ανέλαβε τις τύχες της χώρας εξακολουθεί να εκστομίζει φράσεις και να δείχνει συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με τις περιστάσεις.

Οι αείμνηστοι πιλότοι μας άφησαν πίσω οικογένειες μετά από αμέτρητες πιθανότατα ώρες καταγραφής στους ουρανούς του Αιγαίου να καταδιώκουν τους Τούρκους. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα και ίσως εκεί που δεν το περίμεναν. Πώς να αισθάνθηκαν άραγε εκείνα τα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα της ζωής τους; Η ψυχή τους το ξέρει.

Ο θάνατος και η δυστυχία των άλλων είναι κάτι πολύ σοβαρό. Συνεπώς στις διατυπώσεις και αντιδράσεις του κανείς οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail