Η Μόσχα καταγγέλλει ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Συρίας με σαμποτέρ των ΗΠΑ


Freepen.gr - Σαμποτέρ που έχουν εκπαιδευτεί από την Αμερική αποστέλλονται από το Al-Tanf σε άλλα μέρη της Συρίας για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση, δήλωσε τη Δευτέρα ο Στρατηγός Sergey Rudskoy, επικεφαλής της κύριας επιχειρησιακής διευθύνσεως του ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Μία «μεγάλη ένοπλη μονάδα» των μαχητών της Jaish Magawir al-Saura εκπαιδεύεται στη ζώνη των 55 χλμ. που περιβάλλει τη βάση του Al-Tanf, ανέφερε ο Rudskoy σύμφωνα με το RT.

Σχεδόν 2.700 μαχητές εκπαιδεύονται στην ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ ζώνη Al-Tanf για δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την καταστροφή της υποδομής πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, ανέφερε ο Rudskoy στο υπουργείο Άμυνας.

Τόνισε επίσης ότι ορισμένοι από αυτούς τους τρομοκράτες μεταφέρονται από ελικόπτερα των ΗΠΑ στην περιοχή του Ευφράτη.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα έχει πληροφορίες σχετικά με στρατιωτικούς των ΗΠΑ που εκπαιδεύουν ισλαμιστές στην περιοχή του Al-Tanf. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail