Το φαινόμενο του Α στις εκλογές, και ειδικά στις γυναίκες


Ο Βελόπουλος και ο Βαρουφάκης εξέλεξαν βουλευτές σε 9 περιφέρειες. Ο Βελόπουλος και έναν από το επικράτειας χωρίς σταυρό.


Από τους 9+9, οι 4+4=8 ήταν οι πρώτοι στη λίστα.

Σε 6 περιπτώσεις ήταν γυναίκες από Α (Αλεξόπουλου, Αθανασίου, Ασημακοπούλου, Αδαμοπούλου, Απατζίδη, Αδάμου)

σε μια άνδρας από Α (Αρσένης)

και σε μια άνδρας από Β (Βαγενάς), αλλά ήταν πρώτος σε αλφαβητική σειρά.

Ίσως ήταν κι άλλοι πρώτοι που μου ξέφυγαν. Ήταν κάποιοι από Κ που δεν έλεγξα αν ήταν πρώτοι σε αλφαβητική σειρά στην περιφέρειά τους.

Δηλαδή περίπου οι μισοί βουλευτές τους είναι απλώς οι πρώτοι στην αλφαβητική σειρά.

Είστε γυναίκα και αρχίζει το επώνυμό σας από Α;

Κατεβείτε υποψήφια σε κάποιο αρχηγικό κόμμα χωρίς άλλα γνωστά στελέχη στο πανελλήνιο και έχετε μεγάλο προβάδισμα να εκλεγείτε.

Τα κόμματα αυτά τα ξεχωρίζετε από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι. Δεν λένε "θα ψηφίσω Ελληνική Λύση". Λένε "θα ψηφίσω Βελόπουλο". Δεν λένε "θα ψηφίσω ΜέΡΑ25". Λένε "θα ψηφίσω Βαρουφάκη".

Το προβάδισμα ισχύει και σε άλλα κόμματα, ως ένα μικρότερο βαθμό, αλλά ειδικά σε αρχηγικά κόμματα του ενός προσώπου, πολύ περισσότερο.

Εξαιρέσεις υπάρχουν βέβαια. Μπορεί να είσαι πρώτος αλφαβητικά και να είσαι όντως ο πιο γνωστός υποψήφιος. Εξάλλου, δεν εξελέγησαν όλοι οι πρώτοι! (Οι μισοί μόνο, περίπου).
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail