Προειδοποίηση Τσελέντη για σεισμό στον Κορινθιακό: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει»

Freepen.gr - Ιδιαίτερα αυστηρός υπήρξε κατά την τοποθέτησή του, ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Καλοκαιρινή ενημέρωση» της ΕΡΤ, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στο ενδεχόμενο σεισμού από το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό.

«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Στην περιοχή αυτή έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες ξένα ινστιτούτα και τη μελετούν. Σίγουρα κάποια στιγμή το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει» ανέφερε ο Ακης Τσελέντης και σχολίασε πως τα όσα ακούγονται για περιοδικότητα του ρήγματος στα 400 χρόνια. «ίναι αστεία πράγματα».

Στη συνέχεια ανέφερε:

«Η Αθήνα δεν άντεξε με το 5,1 Ρίχτερ είδατε τι χάλι είχαμε, φανταστείτε τι θα γίνει με 6 Ρίχτερ, δηλαδή σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο» ανέφερε ο σεισμολόγος σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε έναν διαλυμμένο κρατικό αντισεισμικό μηχανισμό και πως «αν δεν υπήρχε ο Χρυσοχοΐδης, δε θα δούλευε τίποτα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail