Ήθελαν λουτρό αίματος έξω από την εκκλησία αλλά η Παναγία έκανε το θαύμα της στο Καμισλί

Freepen.gr - Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη κοντά στο ναό της Παρθένου Μαρίας σε μια ελεγχόμενη περιοχή από τη συριακή κυβέρνηση στο Καμισλί στην επαρχία της Χάσακα, στη βορειοανατολική Συρία την Πέμπτη, τραυματίζοντας έντεκα άτομα σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο SANA.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία προκάλεσε επίσης αρκετές υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σταθμευμένα οχήματα.

Η μεταλλική πύλη της εκκλησίας ελαφρώς παραμορφώθηκε από την έκρηξη, αλλά ο ναός δεν έπαθε το παραμικρό.

Εν τω μεταξύ, ο συρορθόδοξος πατριάρχης της Συρίας, Ιγνάτιος Εφρέμ ο Β' καταδίκασε την τρομοκρατική πράξη, θεωρώντας ότι οι δράστες της έκρηξης έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανησυχίας και χάους στους πολίτες και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή.

Στις 23 Ιουνίου τραυματίστηκαν δύο άτομα σε έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας στη δυτική είσοδο της πόλης.

Μεγάλο μέρος του Καμισλί ελέγχεται από τις ομάδες προστασίας του λαού που ανήκουν στην κουρδική YPG ενώ σημαντικό τμήμα της πόλης παραμένει ελεύθερο υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail