Η Βρετανία που άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας "προειδοποιεί" το Ιράν για τη σύλληψη των δύο πλοίων


Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ προειδοποίησε το Ιράν για συνέπειες για την κατάσχεση δύο πλοίων (STENA IMPERO και MESDAR) στο Στενό του Ορμούζ, το δεύτερο εκ των οποίων αφέθηκε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Η απάντηση του Λονδίνου θα είναι "ισχυρή" αλλά όχι στρατιωτική, είπε.

"Θα ανταποκριθούμε με έναν τρόπο που θσ θεωρείται δυναμικός", δήλωσε ο Χαντ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η Βρετανία ελπίζει να επιλύσει την κρίση μέσω της διπλωματίας και "δεν κοιτάζει" σε στρατιωτικές επιλογές.

Ο Χαντ δήλωσε ότι έχει ήδη συζητήσει το συμβάν με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και προσβλέπει να μιλήσει με τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχάμαντ Χαβάτ Ζαρίφ. Καταγγέλλοντας τις κατασχέσεις ως "απαράδεκτες", ο Χαντ υποστήριξε ότι η Τεχεράνη θα είναι "ο μεγαλύτερος ηττημένος" εάν "η ελευθερία της ναυσιπλοΐας είναι περιορισμένη".

Ωστόσο θα πρέπει να του υπενθυμίσει κάποιος ότι πρώτη η Βρετανία μέσω Γιβραλτάρ ξεκίνησε αυτή την ιστορία των κατασχέσεων πλοίων και τώρα αντιμετωπίζει το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε.

Ο Χαντ είπε ότι δεν υπάρχουν βρετανοί πολίτες μεταξύ των μελών του πληρώματος των πλοίων. Πρόσθεσε επίσης ότι ο βρετανός πρεσβευτής στην Τεχεράνη έχει ήδη έλθει σε επαφή με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια προσπάθεια επίλυσης της κατάστασης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail