Οπλισμένο μαχητικό της Λιβύης προσγειώθηκε σε...αγροτικό δρόμο της Τυνησίας!

Freepen.gr - Ένα μαχητικό αεροσκάφος της Λιβύης Aero L-39 Albatros με πλήρες φορτίο βομβών προσγειώθηκε σε αγροτικό δρόμο στη νότια Τυνησία τη Δευτέρα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TAP της Τυνησίας, με αυτόπτες μάρτυρες να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο του αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση έξω από την πόλη του Μεντενίν, περίπου 100 χλμ. από τα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη και περίπου 250 χλμ. από τη σκηνή έντονων μαχών στην Τρίπολη.

Ο μοναδικός πιλότος του αεροσκάφους κρατήθηκε, με τις αρχές να περικλείουν την περιοχή ως προφύλαξη ασφαλείας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας, ο πιλότος πληροφόρησε τις αρχές ότι το αεροπλάνο του είχε υποστεί βλάβη, αναγκάζοντάς τον να προσγειωθεί. Άλλες ανεπιβεβαίωτες αναφορές θέλουν να έχει ξεμείνει από καύσιμα.



Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TAP της Τυνησίας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τυνησίας σχεδίαζαν να αναχαιτίσουν το αεροσκάφος μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας, αλλά προσγειώθηκε πριν μπορέσουν να το κάνουν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ανήκει στις δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ καθώς και οι δύο πλευρές διαθέτουν το συγκεκριμένο τύπο. Η κυβέρνηση της Τρίπολης δήλωσε ότι το αεροπλάνο δεν είναι δικό της, ενώ ο LNA του Χαφτάρ δεν έχει σχολιάσει ακόμη.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail