Θεατής των σκοπιανών παραβιάσεων για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ

Ξεσάλωσαν πάλι χθες οι Σκοπιανοί με νέες παραβιάσεις κατά το ξεκίνημα της λεγόμενης «Πορείας του Ίλιντεν». Εθνικιστές από την γειτονική χώρα πραγματοποιούν από χθες πορεία από τα Σκόπια προς το Κρούσεβο, όπως αναφέρει το History of Macedonia παρουσιάζοντας βίντεο της σκοπιανής σελίδας Kurir.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες προκλητικότατα κρατάνε σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, ενώ κάποιοι έκαναν μπροστά στις κάμερες τον γνωστό εθνικιστικό χαιρετισμό με τα 3 δάχτυλα της "ενωμένης Μακεδονίας", σύμβολο του Σκοπιανού ψευτοαλυτρωτισμού.

Την "πομπή" συνοδεύουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με βουλευτές του κόμματος του.

Να σημειωθεί ότι ο ήλιος της Βεργίνας ήταν ένα παντελώς άγνωστο σύμβολο για τους Βούλγαρους επαναστάτες του Ίλιντεν. Είναι ενδεικτικό πως χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Σκοπιανούς μετά το 1977!

Στην Ελληνο-βλάχικη πόλη Κρούσεβο σημειώθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα μια μικρής διάρκειας εξέγερση των Βουλγάρων (1903) κατά των Οθωμανών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail