Η Ελλάδα να δει άμεσα την πιο κομβική κίνηση των τελευταίων μηνών των Τούρκων στη Λιβύη

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο και βουλευτής πλέον της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε πως η Τουρκία με βάση και τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, για αναστολή της επαναπροώθησης προσφύγων στα εδάφη της από την Ελλάδα και την Ε.Ε. θα επιχειρήσει ως αντίπραξη στα μέτρα της Ε.Ε. για τις παράνομες δραστηριότητες της στην Κυπριακή ΑΟΖ, με ελεγχόμενες ροές, να οξύνει την κατάσταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

 Η Τουρκία όπως είπε, επιζητά μία συζήτηση «πακέτο» για Αιγαίο, Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειο και ενεργειακά και για αυτό ανοίγει διαρκώς την βεντάλια των διεκδικήσεων.

Ο Άγγελος Συρίγος, ανέλυσε διεξοδικά την βαθύτερη στρατηγική επιδίωξη της Τουρκίας με την πίεση στην κυβέρνηση της Τρίπολης στην Λιβύη να οριοθετήσουν ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να δει ίσως την πιο κομβική κίνηση των τελευταίων μηνών από πλευράς των Τούρκων, παρεμβαίνοντας καταλυτικά , πριν αυτή η κίνηση μας φέρει προ νέων τετελεσμένων και αδιεξόδων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail