Αιγύπτιος δικηγόρος καταθέτει μήνυση και ζητά από το Κάιρο να απαγορεύσει τις τουρκικές εισαγωγές!

shadyshaker / pixabay
Freepen.gr - Ο Αιγύπτιος δικηγόρος Ταρέκ Μαχμούντ κατέθεσε το Σάββατο διοικητικό δικαστήριο στο Κάιρο μήνυση με την οποία ζητά την ακύρωση εμπορικών συμφωνιών μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας και να εμποδιστεί η είσοδος τουρκικών εισαγωγών και προϊόντων στις αιγυπτιακές αγορές, ανέφερε η εφημερίδα της al-Mal σημειώνει το egyptindependent.com.

Στο αίτημά του, ο Μαχμούντ δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση παραβίασε τις συμφωνίες αυτές, προξενώντας σκόπιμα ζημιά στην εθνική ασφάλεια και οικονομία της Αιγύπτου και υποστηρίζοντας την τρομοκρατία ενάντια στην Αίγυπτο.

Ανέφερε ότι οι εμπορικές συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο χωρών το 2005 και άρχισαν να ισχύουν το 2007, κατέστησαν τα τουρκικά προϊόντα εξ ολοκλήρου απαλλαγμένα από όλους τους τελωνειακούς δασμούς, ενώ παράλληλα τέθηκαν περιορισμοί και εμπόδια στις αιγυπτιακές εξαγωγές προς την Τουρκία.

Ο Μαχμούντ πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί μια καταφανή παραβίαση αυτών των συμφωνιών και ως εκ τούτου η αιγυπτιακή κυβέρνηση πρέπει να τις ακυρώσει και να εμποδίσει τις τουρκικές εισαγωγές να εισέλθουν στις αιγυπτιακές αγορές προκειμένου να διατηρηθεί η εθνική οικονομική ασφάλεια της Αιγύπτου.

Στη μήνυσή του, ο δικηγόρος χαρακτήρισε επίσης την πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως εχθρική έναντι της Αιγύπτου, του λαού της και της ηγεσίας της.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν υποκινεί κλίμα κατά της Αιγύπτου σε διεθνή φόρα, σκοπίμως διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τους κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας μέσω συνεντεύξεων Τύπου που πραγματοποιήθηκαν για να διαστρεβλώσουν την εικόνα της Αιγύπτου ενώπιον του κόσμου.

Είπε επίσης ότι είναι παράλογο το γεγονός η Αίγυπτος ενα ισάγει τα τουρκικά προϊόντα ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 και με αυξητική στάση, την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση είναι εχθρική έναντι του αιγυπτιακού κράτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail