Αρίστευσε στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών Μολδαβή μαθήτρια

Μια μαθήτρια του 1ου γενικού λυκείου Χίου, η Σβετλάνα Παλάντε, με καταγωγή από τη Μολδαβία, συγκέντρωσε 17.951 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών.

Αναδημοσίευση από: real.gr

Εκεί, δηλαδή, που μετράει η γλώσσα, μετράνε τα αρχαία ελληνικά, η Σβετλάνα κατέκτησε την ελληνική γλώσσα και απέδειξε ότι η επιμέλεια, η θέληση, το πείσμα, το πρόγραμμα και η επιμονή είναι ικανοί όροι για κατακτήσεις έξω από τα καθιερωμένα και στερεότυπα.

Η κα Ευτυχία Βλυσίδου, προϊσταμένη της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, επεσήμανε αυτή την περίπτωση επειδή αποτελεί ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό στις φετινές εξετάσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια η μαθήτρια, η Σβετλάνα Παλάντε, μάς συστήθηκε ως Φωτεινή, και όπως δήλωσε, έχει γεννηθεί μεν στην Ελλάδα από γονείς Μολδαβούς, ενώ και η ίδια έχει ζήσει στην Μολδαβία.

Στόχος της είναι να μπει στην Νομική Σχολή, προσανατολίζεται να δηλώσει είτε στην Θεσσαλονίκη, είτε στην Κομοτηνή.


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.