Ο Ερντογάν μιλά για προδότες (Μπαμπατζάν, Γκιουλ, Νταβούτογλου) που "θα πληρώσουν βαρύ τίμημα"

Freepen.gr - Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τους πρώην συνοδοιπόρους του που επιδιώκουν να ιδρύσουν νέα πολιτικά κόμματα. "Εκείνοι που προδίδουν θα πληρώσουν βαρύ τίμημα", δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Medyascope.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι είχε κερδίσει 755 δήμους στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, προσθέτοντας ότι έπρεπε ακόμη να αξιολογήσουν εκ νέου τη συνολική τους επίδοση, στη σύνοδο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με τοπικούς αξιωματούχους.

"Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα κόμματα. μην τους προσέχετε», είπε οΕρντογάν στους συναδέλφους του μέλη του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο πρώην επικεφαλής της οικονομίας Αλί Μπαμπατζάν έχουν αναφερθεί ότι συμμετείχαν σε ξεχωριστές συνομιλίες για την ίδρυση νέων πολιτικών κομμάτων.

Επίσης ο Μπαμπατζάν φαίνεται ότι απολαμβάνει της στήριξης του πρώην Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος έχει από καιρό λάβει επικριτική θέση απέναντι στον Ερντογάν, του οποίου κάποτε υπήρξε υπουργός εξωτερικών.

Ο Μπαμπατζάν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παραιτήθηκε από το AKP, τονίζοντας ότι το κόμμα έχει απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές του αρχές.

Ο Νταβούτογλου, εν τω μεταξύ, επέκρινε τον Ερντογάν ότι προσπάθησε να ελέγξει τα πάντα, αναφέροντας την παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού κατόπιν αιτήματος του Ερντογάν ενώ αποκάλυψε ότι ο τελευταίος του είχε ζητήσει να είναι ένας πρωθυπουργός χαμηλών τόνων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις προχθές, ο γνωστός αρθρογράφος της Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ με τα ιδιαίτερα κείμενά του μιλούσε για εσωτερικό εχθρό στην Τουρκία. Δεν ονομάτιζε, ούτε προσδιόριζε, ωστόσο ήταν εύκολο να εννοηθεί πως αναφερόταν στους πάλαι ποτέ συντρόφους του Τούρκου προέδρου στο ΑΚΡ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail