Μόσχα: Ρωσία και Τουρκία μπορούν να ξεκινήσουν κοινές έρευνες στη Μεσόγειο

Freepen.gr - Οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου μπορούν να διεξάγουν εξερευνήσεις στην υπεράκτια Μεσόγειο σε συνεργασία με την Τουρκία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, όπως μεταδίδει το TASS.

"Οι ρωσικές εταιρείες έχουν υλοποιήσει επιτυχώς ενεργειακά έργα στη Μεσόγειο Θάλασσα Για παράδειγμα, η Rosneft εργάζεται στο κοίτασμα Zohr [πεδίο φυσικού αερίου στην Αίγυπτο] Εάν τα έργα αυτά ωφελούν όλα τα μέρη από εμπορική άποψη, οι ρωσικές εταιρείες μπορούν να αποφασίσουν για τη συνεργασία με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο", σημείωσε ο Νόβακ.

Μετά τον ενταφιασμό του Greekstream ως συνέχεια του τουρκικού αγωγού, οι "φίλοι" μας οι Ρώσοι πάλι δια στόματος του Αλεξάντερ Νόβακ δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν με την Τουρκία για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο όταν πριν λίγες εβδομάδες καταδίκαζαν και καλούσαν την Τουρκία να σταματήσει την παράνομη δραστηριότητά της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail