Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει "ακραίους", "ξεπερασμένους" κι "οπισθοδρομικούς" όσους υπερασπίζονται το αγέννητο παιδί

Το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του επιτίθεται στην Εκκλησία της Ελλάδας για τη θεσμοθέτηση της Ημέρας για το αγέννητο παιδί χαρακτηρίζοντας "ακραίους", "ξεπερασμένους" κι "οπισθοδρομικούς" όσους υπερασπίζονται το αγέννητο παιδί.

Το πως συνιστά οπισθοδρόμηση η υπεράσπιση της ζωής, είναι κάτι που μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μας εξηγήσει, το οποίο καλεί την Ι.Σ. να ακυρώσει την απόφασή της. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Στην Ελλάδα η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης και την προστασία της υγείας της γυναίκας. Και αυτό το δικαίωμα της γυναίκας δεν αμφισβητείται σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία υιοθετεί πρόταση ακραίων οργανώσεων για το «αγέννητο παιδί», συνιστά επιστροφή σε οπισθοδρομικές και ξεπερασμένες αντιλήψεις, που πολέμησαν οι προηγούμενες γενιές.

Καλούμε την Ιερά Σύνοδο να ακυρώσει μια απόφαση που όχι μόνο προσβάλλει τις γυναίκες, αλλά και αποκόπτει τη θρησκεία από τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις.

Αναρωτιόμαστε ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και της ΝΔ επί του θέματος. Σε αυτό το θέμα η σιωπή δεν είναι χρυσός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail