Ο Βελόπουλος επιχειρεί μακεδονική πλαγιοκόπηση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και χρήσιμο θα είναι να προσεγγιστεί μεμονωμένα και δίχως παραλληλισμούς με άλλα δεξιά κόμματα του παρελθόντος. Είναι ικανός έμπορος, γνωρίζει να πουλάει προϊόντα και έχει πρόσβαση σε χιλιάδες νοικοκυριά μέσα από τις εκπομπές και τον σταθμό του.

Του Στρατή Μαζίδη

Μετά τις ευρωεκλογές υπέστη μια τρομερή πολιτική πίεση ώστε να μην μπει στη Βουλή. Τελικά κατάφερε και εισήλθε έχοντας μια ομάδα δέκα βουλευτών ανάμεσα στους οποίους δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω την παρουσία του εκλεκτού οικονομολόγου και διαχειριστή του analyst.gr, Βασίλη Βιλιάρδου. Ό,τι κι αν πιστεύει κανείς για το Βελόπουλο, τις κηραλοιφές και το φάρμακο για την τριχόπτωση, η παρουσία του Βιλιάρδου στη Βουλή αποτελεί πραγματικό κέρδος.

Όπως είδαμε από τις τοποθετήσεις κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο Κυριάκος Βελόπουλος χτύπησε στη Μακεδονία και τη μετεκλογική κωλοτούμπα της Νέας Δημοκρατίας η οποία βλέπει πλέον με άλλο μάτι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκτιμώ γενικά ότι η ρητορική του κ. Βελόπουλου θα είναι να ρίχνει τα βέλη του εκ δεξιών στη Νέα Δημοκρατία ώστε να αναδείξει στο ευρύτερο κοινό της ότι πλέον δεν εκπροσωπεί αυτό το χώρο. Θα την χτυπά εκεί που την πονά.

Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε πως η Νέα Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει την Ελληνική Λύση, η οποία δεν είναι Χρυσή Αυγή και μπορεί ευκολότερα να προσελκύσει δεξιούς απογοητευμένους ψηφοφόρους.

Στα όσα έχουμε δει ως σήμερα, εντοπίζεται ένα ακόμη χαρακτηριστικό. Παρατηρεί κανείς ΜΜΕ όπου δεν υπάρχει καν ο κ. Βελόπουλος και άλλα στα οποία του δίνεται τακτικά το βήμα, δείγμα δηλαδή πως κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν κι άλλοι να τον διατηρήσουν, αν όχι να τον ενισχύσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail