Ρόδος: Θέμα χρόνου η κατάρρευση των τειχών: τεράστιος κίνδυνος και για τους διερχόμενους

Θέμα χρόνου είναι να καταρρεύσει το συγκεκριμένο τμήμα των τειχών, στην πλατεία Σύμης, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Μεσαιωνικής Πόλεως Ρόδου, αν δεν υπάρξουν άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα.

Από: rodiaki.gr

Η φωτογραφία που αποτυπώθηκε χθες, φανερώνει σε μεγάλο βαθμό την εγκατάλειψη και την τεράστια φθορά που έχει υποστεί από το χρόνο το συγκεκριμένο σημείο.
Το τμήμα αυτό βεβαίως, δεν είναι το μοναδικό, αφού δεκάδες τέτοιες «πληγές» είναι ορατές σχεδόν παντού σε όλα τα τμήματα των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλεως Ρόδου.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχαιολογίας, δεν μπόρεσαν ούτε καν τον βασικό καθαρισμό να κάνουν τα τελευταία χρόνια, από τα τείχη που έχουν χορταριάσει (ανάμεσα στους αρμούς) γεγονός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων μηχανικών, απειλούν σοβαρά τη στατικότατα των συγκεκριμένων σημείων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.