"Μπόρις ο Τούρκος" γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ: ποια είναι η καταγωγή του

Freepen.gr - Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της για το νέο βρέτανο πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, με τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης να διακηρύσσουν ότι ο «οθωμανικός εγγονός» θα μπορούσε να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Λονδίνου και Άγκυρας, ανέφερε το Reuters.

Ο Τζόνσον, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας την Τετάρτη, είναι ο δισεγγονός του τελευταίου υπουργού Εσωτερικών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αλί Κέμαλ.

Η καταγωγή του 55χρονου πολιτικού υπήρξε πηγή υπερηφάνειας για πολλούς Τούρκους, παρά τις μερικές φορές αποτρόπαιες παρατηρήσεις του για την Τουρκία, ανέφερε το Reuters.

"Boris the Turk" έγραψαν ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ άλλοι τίτλοι ήταν «οθωμανικός εγγονός γίνεται πρωθυπουργός» γράφει η Sozcu ενώ άλλος τίτλος ήταν «για την Αγγλία, πρωθυπουργός με ρίζες στο Çankırı».

Ο παππούς του Johnson ήταν δημοσιογράφος που ανέλαβε κυβερνητικό πόστο κατά τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail