Στα Φάρσαλα έκανε τη δουλειά, αλλά από τα Γιάννενα τον τσάκωσαν

Συνελήφθη, στις 14-07-2019 το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 44χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/14072019hparx002.jpg 
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με παράνομη κατοχή και απόκρυψη αντικειμένων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
  • μαρμάρινη πλάκα, με αμφίπλευρη διακόσμηση, πιθανόν τμήμα θρόνου ή κλίνης, που χρονολογείται στους ύστερους ελληνιστικούς ή ρωμαϊκούς χρόνους,
  • χάλκινη υδρία ή πρόχους, ρωμαϊκών χρόνων,
  • χάλκινη λαβή και δισκοειδής βάση, μέρη της ως άνω χάλκινης υδρίας.
Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail