ΟΧΙ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρόταση Ακιντζί για τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Freepen.gr - Η Λευκωσία απέρριψε την πρόταση του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για τη σύσταση μίας κοινής επιτροπής με σκοπό τη διαχείριση του φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στην ΑΟΖ της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας δήλωσε ότι η πρόταση του Τουρκοκύπριου Προέδρου Μουσταφά Ακίντζι μειώνει την ουσία του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου και την ανάγκη για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων επανένωσης.

Ο κ. Πάλμας τόνισε ότι η πρόταση του Ακιντζί περιέχει διατάξεις «που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή του Κυπριακού λαού στο σύνολό της».

Το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου αναφέρει:

Η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς αποπροσανατολίζει από την ουσία του προβλήματος του Κυπριακού και την ανάγκη άμεσης επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο, αν υπάρχει η απαραίτητη βούληση από όλους τους εμπλεκομένους, την επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η πρόταση του κ. Ακκιντζί περιέχει πρόνοιες που δεν εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού στο σύνολό του.

Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Αρχηγών εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντήσει τεκμηριωμένα για τα αρνητικά που εμπεριέχονται στην πρόταση του κ. Ακκιντζί, τόσο στον ίδιο όσο και στον ΓΓ των ΗΕ, από τους υπόλοιπους αποδέκτες της επιστολής του
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail