Ο Ερντογάν ελπίζει ότι ο Μητσοτάκης δε θα του δημιουργήσει προβλήματα σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Freepen.gr - Η Τουρκία ελπίζει σε μια νέα εποχή στις σχέσεις της με τη νέα ελληνική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα αποφύγει νέες εντάσεις στην Κύπρο και το Αιγαίο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κι ενώ συνεχίζονται οι δραστηριότητες γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

"Τον κάλεσα χθες [Μητσοτάκη] και τον συνεχάρην. Επιθυμώ να τρέξω αυτή τη νέα διαδικασία με την Ελλάδα ειρηνικά και αλληλέγγυα. Μετά τις δημοσκοπήσεις, θα πραγματοποιήσουμε τις συνομιλίες μας μέσω των αρμόδιων αξιωματούχων μας. Η επιθυμία μας δεν είναι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο κατά την προσεχή περίοδο ", δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη όπου θα παραστεί στη Βαλκανική Σύνοδο Κορυφής στις 8 Ιουλίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail