Τζέιμς Σταυρίδης: Το να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ είναι φρικτή ιδέα

Freepen.gr - "Pushing Turkey Out of NATO Is a Terrible Idea" είναι ο τίτλος άρθρου του ναύαρχου Τζέιμς Σταυρίδη στο πρακτορείο Bloomberg. Ο Σταυρίδης εμφανίζει μια άκρως φιλοτουρκική στάση. Ο ίδιος θεωρεί σημαντικό γεωπολιτικό λάθος την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ καθώς διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό της Συμμαχίας, ενώ σημειώνει ότι έχει διαπιστώσει τον υψηλό επαγγελματισμό των Τούρκων στρατιωτικών σε διάφορες αποστολές, όπου τους είχε υπό τις εντολές του.

Ο Σταυρίδης θεωρεί ότι αν αποπεμφθεί η Τουρκία, θα δημιουργηθεί ένα φρικτό προηγούμενο να οδηγείται ένα έθνος στην έξοδο λόγω κυρώσεων και καλεί στην ευξεύρεση λύσης ώστε η γειτονική χώρα να παραμείνει ένα ενεργό και συνεισφέρον μέλος της Συμμαχίας.

Επιπλέον θεωρεί ότι πρέπει να ανοιχθεί ο διάλογος στα θεσμικά πλαίσια των 29 μελών του ΝΑΤΟ όπου δεν παραλείπει να σημειώσει πως σύντομα θα γίνουν 30 με την ένταξη των Σκοπίων.

Επίσης προτείνει να δοθούν εναλλακτικές στην Τουρκία για το θέμα της αεράμυνας με σημαντική έκπτωση ενώ θέτει το ερώτημα όσον αφορά τα F-35 της καθυστέρησης και όχι της οριστικής αποπομπής όσο το ΝΑΤΟ θα εργάζεται πάνω στα θέματα που έχουν ανοίξει.

Τέλος, δεν θα έβλαπτε κατά τον Σταυρίδη να αυξηθεί το επίπεδο εμπλοκής της Τουρκίας σε βασικά μέτωπα σε άλλες αποστολές του ΝΑΤΟ σε προσωπικές συνομιλίες ενώ παράλληλα πλέκει το εγκώμιο του "φίλου" του, υπουργού άμυνας, Χουλουσί ακάρ.

Η ζωή είναι γεμάτη από επιλογές, υποστηρίζει ο Σταυρίδης και καταλήγει πως αν η Τουρκία επιλέξει να προχωρήσει με την αγορά S-400 τότε θα πρέπει να βρεθεί ένα κοινά αποδεκτό αποτέλεσμα για την ενότητα του ΝΑΤΟ και την ακεραιότητα της αεροπορικής άμυνας της Συμμαχίας.

Κατά τα λοιπά ο κ. Σταυρίδης είναι ελληνικής καταγωγής! Να τον χαιρόμαστε!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail