Απαρχή διάσπασης για το κόμμα του Ερντογάν: Αποχώρησε κορυφαίο ιδρυτικό στέλεχος και υπουργός επί σειρά ετών

Freepen.gr - Ο Αλί Μπαμπατζάν, πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτήθηκε από το κόμμα, σηματοδοτώντας ότι θα δημιουργήσει νέο, σύμφωνα με δήλωση που διαμοιράστηκε στα τουρκικά ΜΜΕ.

"Υπό αυτές τις συνθήκες, η Τουρκία χρειάζεται ένα ολοκαίνουργιο όραμα για το μέλλον", ανέφερε στη δήλωση, προσθέτοντας ότι είχε εντοπίσει διαφορές με το ΑΚΡ τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπαμπατζάν, 52 ετών, απόφοιτος του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής (ODTÜ), αποχώρησε από το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο το 2015 μετά από 13 χρόνια υπηρεσίας σε διάφορα υπουργεία.

Ο Μπαμπατζάν συζητά για το νέο κόμμα με τον πρώην Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, επίσης ιδρυτικό μέλος του AKP του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ελευθερίες, η προοδευτική δημοκρατία και το κράτος δικαίου είναι οι απαραίτητες αρχές μας", ανέφερε η δήλωση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε ισχυρισμούς ότι ορισμένοι βουλευτές από το ΑΚΡ συνεργάζονται με πρώην πολιτικούς του ΑΚΡ για την ίδρυση ενός αντιπάλου φορέα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail