Πώς θα πληρωθούν τα νέα... ραβασάκια του ΕΦΚΑ –Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες


Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2019 μπορούν όσοι οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία να προβούν σε διακανονισμό έως και 120 δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.

Από: enikonomia.gr

Ωστόσο για να ενταχθούν οι οφειλέτες στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Εργοδότες

-Για τους εργοδότες στη ρύθμιση των μπορούν να ενταχθούν τα χρέη από την απασχόληση εργαζομένων που δημιουργήθηκαν έως και τις 31.12.2018 συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και τόκων.

-Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της κύριας οφειλής, έκπτωση 100%, ενώ σε περίπτωση τμηματικής καταβολής της κύριας οφειλής, έκπτωση 50%.

-Το ελάχιστο ποσό της οριζόμενης μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 50 ευρώ.

Μη μισθωτοί ασφαλισμένοι

-Το σύνολο των οφειλών των μη μισθωτών ασφαλισμένων που δημιουργήθηκαν έως και τις 31.12.2018 με τις πάσεις φύσεως προσαυξήσεις , πρόσθετα τέλη τόκους λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής δύναται να υπαχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

-Ενώ στους οφειλέτες που υπάγονται στις 120 δόσεις παρέχεται έκπτωση 85% επί των πάσης φύσεων προσαυξήσεων , πρόσθετων τελών και τόκων.

-Το ελάχιστο ποσό της οριζόμενης οφειλής δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 50 ευρώ.

ΟΓΑ

-Όσον αφορά στις οφειλές του ΟΓΑ η ρύθμιση αφορά τα χρέη που δημιουργήθηκαν έως και τις 31.12.2018 με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής.

- Για τους ασφαλισμένους του πρωτογενή τομέα που θα υπαχθούν στη ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 100% επί των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και τόκων.

-Ενώ το ελάχιστο ποσό της οριζόντιας μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 30 ευρώ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.