Ουαί υμιν Φαρισαίοι υποκριτές, αυτό που κάνει τη διαφορά δεν είναι ένας όρκος!

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές, αυτό που κάνει τη διαφορά δεν είναι ένας όρκος αλλά ο σεβασμός στην ιστορία της χώρας και το μη ξεπούλημα της. Το πρόβλημα με τους συριζαίους δεν ήταν ποτέ ότι κάποιοι πολιτικοί επέλεξαν να ορκιστούν με πολικό όρκο αλλά πως δε σεβάστηκαν την προσφορά της εκκλησίας και τη θέση της στην παράδοση.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Χάρη στην εκκληδια σώθηκε η εθνική ταυτότητα ειδικά σε ορισμένες περιοχές. Πόσο εύκολα χειραγωγούν ορισμένους. Εμείς μπορούμε να πουλήσουμε τη χώρα γιατί φοράμε γραβάτες και ορκιζόμαστε με θρησκευτικό όρκο.

Όσο γελοίο ήταν το "είμαστε επαναστάτες επειδή δεν φοράμε γραβάτες" άλλο τόσο γελοίο είναι ότι "είμαστε καλοί επειδή φοράμε γραβάτες και ορκιζομσστε με θρησκευτικό όρκο". Αυτό που έκανε την ορθοδοξία να ξεχωρίζει δεν ήταν οι τελετές κι η εικόνα. Ήταν οι ιεράρχες που στάθηκαν δίπλα στο γένος στις πιο κρίσιμες στιγμές του.

Τρανό παράδειγμα ο Χρυσόστομος Σμύρνης που μπορούσε να φύγει και έμεινε δίπλα στο ποίμνιο του ξέροντας ότι τον περίμενε μαρτυρικός θάνατος. Επίσης ο Γερμανός Καραβαγγέλης που πρωταγωνίστησε στο Μακεδονικό Αγώνα και ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης που δολοφονήθηκε από τους κομιτατζήδες.

Ουαί υμίν! Ελπίζω να φοράτε γραβάτες άλλωστε στη δική σας λογική τα ράσα κάνουν τον παπά άσχετα αν ο σοφός λαός μας έχει αντίθετη γνώμη. Πάντως ο πόνος για τη συμφωνία των Πρεσπων δείχνει να σας πέρασε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail