Έτοιμος για μια ακόμη εισβολή στην Κύπρο δήλωσε ο Ερντογάν ανήμερα του Αττίλα


Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να κάνει το ίδιο βήμα όπως πριν από 45 χρόνια "αν χρειαστεί για τη ζωή και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων", ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος το Σάββατο.

"Η Τουρκία ξεκίνησε την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων που είναι ένας από τους ίσους ιδιοκτήτες του νησιού", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν ήρθαν την 45η επέτειο της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας που ξεκίνησε για την προστασία του τουρκικού πληθυσμού στην Κύπρο» γράφει το πρακτορείο Ανατολή.

"Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την αποφασιστικότητά μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι ο ηρωικός τουρκικός στρατός, ο οποίος βλέπει τη Βόρεια Κύπρο ως πατρίδα του, δεν θα διστάσει να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαζόταν για τη ζωή και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η στρατιωτική επιχείρηση το 1974 ήρθε μετά την εξάντληση όλων των διπλωματικών βημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και πρόσθεσε:

«Όσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκουν μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι ο στόχος της Τουρκίας ήταν μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο νησί και η ειρήνη, όχι οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο να επικρατήσουν.

"Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι είναι ματαιοπονούν", πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Με αυτούς θα ξαναγίνουμε φίλοι στο τέλος της ημέρας όπως μεταδίδει το Bloomberg ότι δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ; Διαβάστε εδώ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail