Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αντιδρά χλιαρά στην Κύπρο, θα το βρει στο Καστελόριζο

Ο αρθρογράφος του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το Κυπριακό, Κώστας Βενιζέλος, μιλώντας στον 98.4 αναφέρθηκε στα τετελεσμένα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και την ιδιότυπη περικύκλωση της μεγαλονήσου, σημειώνοντας πως ιδίως η Ελλάδα αν συνεχίσει να αντιδρά χλιαρά στη λογική στρατηγικής ψυχραιμίας και όχι ενεργητικής αποτροπής, μπορεί σύντομα να δοκιμαστεί και η ίδια ως προς τις αντιδράσεις της σε μια πρόκληση στα κυριαρχικά της δικαιώματα στη θάλασσα και ιδίως στο Καστελόριζο. 

Ο Κώστας Βενιζέλος εξήγησε τι σημαίνει και η πρόκληση στο έδαφος της Κύπρου στην Αμμόχωστο, αλλά και την σημασία διεθνοποίησης του Κυπριακού, ώστε να ανακοπεί το επίτευγμα της Τουρκίας για δεκαετίες να μην μιλάει κανείς για την εισβολή-κατοχή και ισλαμοποίηση στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, αλλά για διακοινοτικές διαφωνίες, όπου μάλιστα να εμφανίζεται η ελληνοκυπριακή πλευρά ως ο αίτιος του αδιεξόδου, με δήθεν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις. Ο Κώστας Βενιζέλος, εξήγησε ακόμη γιατί είναι κομβικό θέμα η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενώ ανέλυσε και την στάση των μεγάλων δρώντων στην περιοχή αλλά και τις ανησυχίες Ισραήλ και Αιγύπτου. 

Σημείωσε δε με έμφαση, ότι υπό το καθεστώς των νέων εκβιασμών και τετελεσμένων από την Τουρκία, η οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ζωτικής σημασίας και όχι η αυτό-παγίδευση μας σε μια νέα πενταμερή διάσκεψη και μάλιστα από το σημείο ακριβώς που κατέρρευσαν στο Γκράν Μοντανά της Ελβετίας. 

Η Τουρκία όπως είπε άλλη λύση από την Συνομοσπονδία δύο χωριστών κρατών δεν βλέπει αυτή την στιγμή αλλά προδήλως ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της παρουσίας του ψευδοκράτους αυτή την ώρα με μοχλό τα ενεργειακά, ώστε να ελέγχει μέσω αυτού την ευρύτερη περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail